Translate

joi, 16 aprilie 2015

Culoarea ochilor



Culoarea ochilor


''Ochii, fereastra a sufletului''

''Ochii care nu se vad se uita''

https://www.youtube.com/watch?v=Z8_RYNoOAeg

     

Ochii albaştrii vs ochii căprui (*curiozitate*)

Potrivit unui studiu privind relaţia dintre culoarea ochilor şi abilităţile atletice realizat cu treizeci de ani în urmă, oamenii cu ochi căprui s-au descurcat mai bine la activităţi care implică fuga sau sărituri, în timp ce persoanele cu ochi albaştri au înregistrat rezultate mai bune la sport ce implică mişcare mai lentă ca golful. Alte studii susţin că oamenii al căror iris este de culoare închisă reacţionează mai rapid, au reflexe mai bune, comparativ cu oamenii ce au un iris de culoare deschisă.

Cu toate acestea, un alt studiu (realizat cu câţiva ani în urmă) a constatat că subiecţii cu ochi negri sunt mai receptivi la stimulii vizuali şi auditivi decât subiecţii cu ochi de culoare deschisă.

Rapoartele recente prezintă faptul că oamenii cu ochi albaştri sunt mai buni strategi decât oamenii cu ochi negri. Acesta este probabil motivul pentru care sunt buni la sporturile sau la activităţile care necesită planificarea şi structurarea de timp. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani, de asemenea, sugerează o posibilă legătură (bazată pe observaţie şi dovezi ştiinţifice) între culoarea ochilor şi succesele academice.

           (sursa: www.timpul.md )

Ochii albaştrii - 'ochii albastrii ca doi astrii'

Conotatie: energia cerului si a soarelui, ganduri directe, foarte constienti




Secretul ochilor albaştri a fost dezlegat de un grup de cercetători danezi. Potrivit “The Independent”, oamenii de ştiinţă au descoperit că posesorii ochilor albaştri din întreaga lume au o origine comună, cauzată de o mutaţie genetică. Chiar dacă nu se cunoaşte cu precizie momentul când a avut loc această mutaţie, există dovezi potrivit cărora strămoşul oamenilor cu ochi albaştri ar fi trăit, în urmă cu aproape zece mii de ani, în regiunea Marii Negre.

În urma unui studiu bazat pe analiza ADN a unor persoane cu ochi albaştri, specialiştii în genetică culorii ochilor de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că peste 99,5 la sută din persoanele cu ochi albaştri, au suferit aceeaşi mutaţie genetică minoră ce a determinat culoarea irisului. Acest lucru indică faptul că mutaţia a avut loc iniţial la o singură persoană, care a devenit strămoşul tuturor persoanelor cu ochi albaştri din lume, se arătă în studiu.

Oamenii de ştiinţă nu pot preciza cu exactitate momentul când a avut loc această mutaţie, dar o dovadă în acest sens sugerează că acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ zece mii de ani, când s-a înregistrat o creştere rapidă a populaţiei în Europa determinată de dezvoltarea agriculturii dinspre Orientul Mijlociu şi migraţia populaţiei din nordul Europei, în perioada Neoliticului. Mutaţiile au avut loc la nivelul genei OCA2 şi au întrerupt procesul de producere a melaninei din iris, determinând astfel schimbarea culorii ochilor în albastru.Posesorii ochilor în culori reci sunt creativi. Energia pe care o emană ajunge pentru realizarea tuturor planurilor şi ideilor, care vor fi susţinute cu succes de oamenii cu ochi în culori calde, oameni care nu au un asemenea potenţial. Energia rămasă peste zi poate fi uşor eliberată într-o discuţie cu un interlocutor cu ochi căprui. Posesorul unor ochi albaştri este atractiv, inteligent, temperamental, comunicativ şi aventuros. Capriciile sunt cel mai mare minus al acestora. Idealuri de frumuseţe conferă atât femeilor, cât şi bărbaţilor cu ochi albaştri un punctaj ridicat, şi un şarm deosebit! Aceste persoane sunt deosebit de romantice si emoţionale.
Nu sunt în general prea sociabile şi le este greu să întreţină relaţii cu cei din jur într-o primă fază. Familia şi dragostea sunt foarte importante pentru ei şi aceste domenii sunt singurele în care nu vor da în niciun caz dovadă de superficialitae.
Le face plăcere să facă surprize plăcute, să ofere lucruri speciale persoanelor care le sunt dragi. Tot timpul sunt alături de tine atunci când lucrurile nu merg prea bine, te sprijină şi au harul de a te determina să râzi cu poftă. Fac orice pentru a le face plăcere persoanelor pe care le iubesc. În situaţii limită se bazează foarte mult pe intuiţie decât pe logică şi sunt mai degrabă impulsive decât cugetate şi analitice.
În urma unor statistici a rezultat că persoanele cu ochi albaştri au relaţii de lunga durată. Au tendinţa de a fi blânzi, frumoşi şi săruta foarte bine.
Dar pe de o parte, pot manipula foarte uşor persoanele din jur, uneori se comportă ca şi cum le ştiu pe toate şi doamne fereşte ca cineva să îi contrazică, deoarece le place ca întotdeauna să aibă dreptate.


Deşi iniţial toţi oamenii au avut ochii căprui, o mutaţie genetică ce a afectat gena OCA2 în cromozomii noştri a dus la blocarea capacităţii de a mai produce ochi căprui, au precizat cercetătorii danezi. Bărbaţii şi femeile cu ochi albaştri au aproape exact aceeaşi succesiune genetică în ceea ce priveşte ADN-ul responsabil de culoarea ochilor. Cu toate acestea, persoanele cu ochi căprui au o cantitate considerabilă a variaţiei individuale în zona ADN-ului. Specialiştii au analizat ADN-ul a aproximativ 800 de persoane cu ochi albaştri, de la scandinavi cu părul blond şi piele deschisă, la persoane cu pielea de culoare mai închisă, care locuiesc în Turcia şi Iordania şi a ajuns la concluzia că toţi, probabil cu o singură excepţie, au acelaşi strămoş. Deocamdată, detaliile privind motivul pentru care ochii albaştri s-au răspândit în rândul populaţiei din nordul Europei şi sudul Rusiei, rămân un mister.

Persoanele cu ochi albaştri sunt atractive, am putea spune chiar adorabile!


Ochii verzi - 'ochii verzi niciodata sa nu-i crezi'

Conotatie de curajul si independenta interioara




Ochii verzi sunt pur si simplu hipnotici, incarcati cu un mister aparte al lor, dar si cu multa senzualitate. De obicei, persoanele care au ochii verzi sunt capabile sa administreze cele mai variate domenii de activitate, se descurca de minune in relatiile cu publicul, dar sunt caracterizate si de o lipsa de incredere aproape bolnavicioasa fata de persoanele despre care nu stiu mai nimic.
Culoarea verde se obţine prin mixarea a două alte culori: galben şi albastru. Suprapunerea a două energii presupune căutarea eternă a echilibrului, iar scopul vieţii devine dobândirea liniştii interioare. Persoanele cu ochii verzi sunt foarte gingaşe. Sinceritatea, stabilitatea, bunătatea şi stabilitatea în relaţii sunt ingredientele succesului lor.
Deşi se spune că ascund viclenie, ochii verzi s-au bucurat mereu de aprecieri. Posesorii lor sunt egoişti, dar curajoşi, voioşi, inteligenţi şi inventivi. Sunt persoane misterioase, cu o senzualitate înnăscută, ştiu să flirteze şi pot seduce cu uşurinţă. Ştiu să îşi urmărească interesele. Contrar opiniei generale, în dragoste sunt fideli, însă numai când sunt convinşi că şi-au găsit jumătatea. Au un apetit sexual ridicat şi devin rapid geloşi. Dragostea e pentru ei o prioritate. Sunt însă nesinceri, răzbunători şi orgolioşi. Cu toate astea, sunt foarte bine primiţi în orice grup, fiind optimişti şi emanând atracţie. De obicei, văd doar ce e mai bun în oameni şi ştiu să păstreze cu sfinţenie un secret.
Ei sunt asociati cu cu hipnotism subtil.Ei aduc aminte ca "daca un om se uita prea mult in adancul unei prapastii, prapastia va incepe sa priveasca, la randul ei, omul". Ochii verzi pot marturisi despre aroma ademenitoare a unei plante carnivore sau despre adancul misterios al oceanului.
Oamenii cu ochi verzi poseda, adeseori, un spirit alert mascat in mladierea senzuala si molateca a unei feline.Atunci cand se dedica unei activitati fizice sau intelectuale, nu isi arunca in joc intreg potentialul.In acest fel, cei din jurul lor nu sunt constienti de forta lor, putand fi oricand luati prin surprindere atunci cand pisica blanda se transforma intr-o pantera.Aspiratiile le sunt la fel de inalte ca si standardele pe care le impun celor din jurul lor. Din pacate, uneori, idealurile 
le sunt cu adevarat nepamantene.

Ochii căprui - 'ochii caprui fura inima oricui'

Conotatie: creativitate, curaj, fertilitate, dezvoltare, energie, suferinta 




Persoanele cu ochi căprui la fel pot realiza tot ce îşi propun, însă cu ajutorul altor persoane. Ele trebuie doar să înveţe să folosească în favoarea lor necesitatea oamenilor cu ochi albaştri de a se elibera de surplusul de energie. Voinţa, atractivitatea şi capacitatea de a aştepta momentul potrivit sunt atuurile acestor oameni. Posesorii ochilor de culoare închisă au o voinţă de fier, sunt individualişti, ambiţioşi şi geloşi.

Ochii caprui apartin unor personalitati joviale, receptive spre nou si spre tot ceea ce inseamna relatii sociale. Este o placere sa stai de vorba cu o astfel de persoana pentru ca atunci cand vrea, chiar straluceste. Fara prea mult efort! Epateaza prin inteligenta, vorbe spirituale si sarm. Au o putere de fascinare enorma asupra celor din jur. Le place sa iubesca, dar si sa fie iubite. In dragoste, prefera intotdeauna un Catalin terestru unui luceafar de pe cer. Sunt firi sensibile, cu un simt al politetii innascut, adora romantismul, dar sunt persoane cu picioarele pe pamant. Atunci cand sunt suparate sau triste, primul lucru pe care il fac este sa puna mana pe un telefon si sa-si verse durerea cerand sfatul unui prieten. Nu sunt persoane razbunatoare, dar ajuta doar pe cei care le-au ajutat la randul lor. Principiul de viata dupa care se ghideaza este: "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!".

Căldura sufletească pe care o emană, amabilitatea şi voioşia care îi caracterizează nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Ochii căprui deschis aparţin celor dependenţi sufleteşte, fideli, dedicaţi, în timp ce aceia cu tentă verzuie denotă multă ambiţie şi curaj. Nu se înfurie uşor şi ştiu să se descurce în diverse situaţii. Se spune despre ei că denotă un intelect foarte bine dezvoltat. Sunt hotărâţi, nişte adevăraţi luptători, perseverenţi, se concentrează pe carieră şi pe bunăstare. Cât priveşte dragostea, sunt extrovertiţi, sinceri şi foarte generoşi. Le plac relaţiile de durată. Totuşi, nu-şi exprimă sentimentele. Deşi sunt sociabili şi leagă uşor prietenii, nu sunt afectuoşi. Dacă nu li se face pe plac, ies din relaţii imediat sau devin infideli. Pentru persoana iubită însă, sunt în stare de orice. Persoanele cu ochi căprui sunt şi foarte politicoase, nu fug de responsabilităţi şi îşi asumă riscuri. Le place să răspândească veselie. Sunt încăpăţânaţi şi nu renunţă la convingeri.


Ochii gri

Conotatie: vreme, apa, schimbare, intelepciune, taina




Ochii gri sunt cunoscuti pentru taria interioara profunda care nu poate fi afectata de nici o forta din afara. Persoanele cu ochii gri sunt cunoscute pentru sensibilitatea si profunzimea lor. Au capacitatea de a manipula in functie de nevoie si de imprejurari.

O culoare foarte rar intalnita a ochilor care pe parcursul vietii se poate schimba in albastru sau chiar caprui. Sunt persoane intelepte la care le poti cere sfaturi asemeni persoanelor cu ochi caprui si pot pastra foarte bine secretele.  Pentru dezvoltarea unor relatii pe termen lung cu o asemenea persoana e nevoie de multa rabdare si timp. De asemenea, acesti oameni sunt „dotati” cu vitalitate, iniţiativa, pasiune si putere de a merge mereu inainte.

Persoanele cu ochi gri sunt născuți pentru a fi lideri. Ei sunt foarte eficienți în a interveni în conflictele dintre alte persoane pentru că înțeleg cu ușurință care este problema și privesc lucrurile din toate punctele de vedere, pentrru ca apoi să găsească o soluție de compromis. Sunt persoane puternice care fac față stresului. Se pot adapta cu ușurință la un mediu nou. Au o personalitate unică și sunt genul de persoane foarte active, mereu ocupate cu ceva. Nu pot sta pur și simplu degeaba, sunt descurcăreți, buni la afaceri și au un simț al umorului ascuțit. În general sunt calmi, iar oamenii se simt foarte bine în preajma lor. Au o atitudine foarte rațională și știu să păstreze secrete. Nu sunt foarte aventuroși. Le place să aibă totul în ordine, însă nu sunt maniaci în ceea ce privește curățenia. Sunt ideali ca parteneri de cursă lungă și de îndată ce își găsesc sufletul pereche, îl iubesc cu toată ființă. Sunt parteneri de viață foarte romantici.


Ochii negrii

Conotatie de mister, intuneric, senzualitate, farmec, secret, cultura




Aceasta este o culoare rară de ochi. Persoanele care au ochi negri au de fapt o culoare maro închis. Ce spune acest lucru despre personalitatea ta este că ești o persoană plină de viață și pasiune. Nu vei pleca niciodată de la muncă înainte de a termina ce ai de făcut. Ești competitiv și încerci să demonstrezi că ești cel mai bun în ceea ce faci. Persoanele cu ochii negri sunt și destul de secretive și nu se destăinuie foarte ușor. Sunt și foarte reținute când vine vorba de a se îndrăgosti, însă când fac acest lucru se dovedesc a fi foarte loiale. În general, cei cu ochii negru au o credință spirituală destul de puternică. În ciuda numeroaselor calități, ei sunt și destul de certăreți și argumentativi, chiar și atunci când știu că nu au dreptate.

Acestia exprima pasiune si dragoste de viata. Persoanele cu ochi negri sunt persoane foarte pasionale si temperamentale. Adora provocarile si le place sa-si asume riscuri chiar daca stiu ca nu le pot face fata. Le place sa contrazica si sa fie contrazise chiar daca stiu ca nu au dreptate. La prima vedere sunt persoane inabordabile si par foarte greu de cucerit. Intr-adevar! Este extrem de greu sa privesti in ochii unei astfel de persoane si sa-i citesti sufletul. Rar va spune te iubesc, dar atunci cand o va face, cu siguranta o va face din tot sufletul si pentru ca asta simte cu adevarat. Au o rabdare infinita in relatiile cu cei din jur si se supara foarte greu. Pot trece cu vederea peste multe lucruri, insa nu vor uita niciodata o vorba ce le-a ranit orgoliul. Au tendinta de a exagera in aceasta privinta! Sunt niste persoane luptatoare din fire, iar daca ai ca prieten o astfel de persoana, fii sigura ca nu te va lasa niciodata la greu.

Cei care au ochii negri sunt recunoscuti pentru senzualitatea lor naturala, dar, de asemenea foarte secretosi. Persoanele cu ochii negri sunt cunoscute pentru faptul ca nu dezvaluie prea multe despre ei insisi sau despre vietile lor cu altii. Au capacitatea de a folosi puteri psihice datorita energiei lor interioare. Unii cercetatori sustin ca persoanele cu ochii negrii sunt ''copiii cu ochii negrii'' si spun ca aceia au un aer malefic cu simbolistica unui neand.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu